سندروم کوشینگ نوعی اختلال است که در اثر ترشح بیش از اندازه هورمون کورتیزول در بدن به وجود می آید. این هورمون بر تمامی بافت ها و اندام های بدن اثر می گذارد و کارکرد آنها را مختل می کند. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند این سندروم می تواند در اثر مصرف دارویی هایی که سبب ترشح هورمون کورتیزول در بدن می شوند نیز به وجود بیاید. به طور مثال داروهایی که برای کنترل بیماری آسم مزمن و یا آرتریت روماتوئید به کار برده می شود سبب تحریک غدد فوق کلیوی می شود و همین امر بر میزان ترشح این هورمون در بدن اثر می گذارد.
باید بدانید که کورتیزول یک هورمون طبیعی است که توسط غدد فوق کلیوی ترشح می شود. این هورمون در مواقع استرس در بدن تولید می شود و می تواند استرس را کنترل کند. اما اگر این هورمون مداما ترشح شود می تواند سبب بروز التهاب در بدن گردد، قند خون را بالا ببرید و باعث کم آبی شود. تولید هورمون کورتیزول در بدن توسط ماده ACTH که از غده هیپوفیز ترشح می گردد، کنترل می شود. شاید بتوان گفت سندروم کوشینگ یک بیماری رایج است که سالان 10 تا 15 میلیون نفر در سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار می دهد.
به طور کلی عوامل متعددی می توانند سبب بروز این سندروم شوند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
مشخصات و قیمت انواع دستگاه ونتیلاتور
آدنوم های هیپوفیز تومورهای خوش خیم غده هیپوفیز هستند که مقادیر بیشتری از ACTH را ترشح می کنند و باعث تولید بیش از حد کورتیزول می شوند. بیشتر بیماران یک آدنوم منفرد دارند. اولین بار این بیماری در سال 1912 توسط جراح مغز و اعصاب، هاروی کوشینگ، در کتاب « هیپوفیز و اختلالات مرتبط با آن» توصیف شد. این مشکل می تواند یکی از دلایل اصلی ابتلا به این سندروم باشد.
برخی از تومورهای خوش خیم یا بدخیم (سرطانی) هستند که می توانند در خارج از غده هیپوفیز بوجود آیند و ACTH تولید کنند. این وضعیت به سندرم ACTH خارج رحمی معروف است. مطالعات نشان می دهند که تومورهای ریه (آدنوم بدخیم یا کارسینوئیدها) از دلایل اصلی ابتلا به این سندروم هستند( بیش از 50 درصد). تومورهای دیگری نیز هستند مانند تیموما ( تومورهای سلول جزایر پانکراس) و کارسینومای مدولاری تیروئید که می توانند ACTH تولید کنند و سبب بروز این سندروم شوند.
غیرطبیعی بودن غدد فوق کلیوی ، مانند وجود تومور در غده فوق کلیه، می تواند باعث سندرم کوشینگ شود. بیشتر این موارد شامل تومورهای غیر سرطانی به نام آدنوم آدرنال هستند که کورتیزول اضافی را در خون آزاد می کنند.
کارسینومای آدرنال یا سرطانهای آدرنال کمترین علت ابتلا به سندرم کوشینگ به شمار می رود. سلول های سرطانی موجود در غدد فوق کلیوی سبب ترشح بیش از اندازه هورمون کورتیزول وآندروژن می شوند و همین امر سبب بروز اختلالاتی در بدن می گردد.
مشخصات و قیمت انواع تخت اپیلاسیون
برخی از مطالعات نشان می دهند که این بیماری می تواند ارثی باشد و در بین اعضای خانواده انتقال پیدا کند.
هر بیماری خود را با علائم خاصی نشان می دهد، شناخت این علائم به شما کمک می کند تا زودتر برای درمان بیماری اقدام کنید. علائم این سندروم به شرح زیر هستند:
فروش ویژه انواع یونیت و صندلی دندانپزشکی وینکل پلاس
سندروم کوشینگ بر اساس مشاهدات بالینی، بررسی سابقه بیماری، معاینات فیزیکی و انجام آزمایشات مشخص می گردد و مبنای آن تولید بیش از حد هورمون کورتیزول در بدن است. آزمایشات زیر می توانند به تعیین میزان بیش از حد کورتیزول در خون کمک کنند:
همانطور که تا بدینجا متوجه شده اید، علت این سندروم وجود کورتیزول اضافی در خون است. درمان این سندروم به کنترل این هورمون در بدن بستگی دارد. به همین دلیل مواردی نظیر کتوکونازول، میتوتان (لیسودرن) و متیراپون می تواند به درمان این بیماری کمک کند. اگر این بیماری به دلیل وجود تومور سرطانی در بدن باشد باید از روشهایی نظیر جراحی، شیمی درمانی و پرتور درمانی استفاده شود. همچنین، کارشناسان بر این امر تاکید می ورزند که این بیماران نباید در محیط های پر تنش و استرس زا باشند.
احتمال وقوع این سندروم در کودکان بالا نیست. اما کودکانی که به این سندروم دچار می شوند با مشکلات رشد رو به رو می شوند و عزت نفس پایینی خواهند داشد.
فروش ویژه انواع تخته ستون فقرات کوتاه وینکل پلاس
به افراد مبتلا به این سندروم توصیه می شود که غذاهای تازه و مقوی بخورند. مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان نقش بسیار مهمی در کنترل این سندروم دارد. انواع ویتامین ها مانند ویتامین ث و ویتامین ایی از جمله آنتی اکسیدان های قوی هستند که باید به رژیم غذایی این افراد افزوده شوند. همچنین، مصرف پروتئین و غذاهای بدون چربی به این افراد توصیه می شود.
بیماری کوشینگ نوع خاصی از این سندروم است و وقتی رخ می دهد که توموری در غده هیپوفیز باشد و یا اختلالاتی سبب شود غده هیپوفیز بیش از حد کورتیزول در بدن تولید کند. بیماری کوشینگ رایج ترین شکل این سندروم است که حدود 70 درصد از این سندروم را تشکیل می هد.
مشخصات و قیمت انواع سی پی ام CPM
در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم.
بله! اگر این سندروم کنترل نشود می تواند مرگبار شود.
مطالعات نشان داده اند که استرس به تنهایی نمی تواند سبب بروز این مشکل شود. اما کسانی که به این سندروم مبتلا هستند نباید استرس داشته باشند. زیرا استرس سبب ترشح هورمون کورتیزول در بدن می شود و شرایط را وخیم می کند.
مشخصات و قیمت انواع تخت اپیلاسیون
شیوع این بیماری در زنان 5 برابر بیشتر از مردان است.
این سندروم در بازه سنی 25 تا 40 سال تشخیص داده می شود.
مطالعات جدید نشان می دهند که سندروم کوشینگ خطر ابتلا به مقاومت بدن به انسولین را افزایش می دهد و این امر می تواند زمینه ساز بیماری دیابت شود.