زگیل تناسلی که در انگلیسی با اصطلاح Genital Warts نام برده می شود، یکی از رایج ترین بیماری های جنسی می باشد که امروزه در مردان و زنان به طور شایع دیده می شود. همچنین انتخاب بهترین روش درمان زگیل تناسلی از دغدغه های اصلی این بیماران می باشد که در ادامه به بررسی کامل آنها می پردازیم. در ابتدا لازم است نکات زیر را بدانید:
زگیل تناسلی بافتی نرم و برجسته است که بر روی ناحیه تناسلی ظاهر می شود. این بیماری از طریق ارتباط جنسی منتقل میشود و نوع خاصی از ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) می باشد. زگیل تناسلی ممکن است باعث درد، ناراحتی و خارش شود.
ویروس HPV شایع ترین نوع بیماری های آمیزشی یا جنسی می باشد. مردان و زنانی که روابط جنسی بیشتری دارند، بیشتر از سایرین در معرض آلودگی به ویروس اچ پی وی HPV یا زگیل های تناسلی هستند. بیماری HPV برای زنان خطرناک تر است زیرا برخی از انواع HPV می توانند سرطان دهانه رحم یا واژن را ایجاد کنند.
یکی از سوالاتی که به طور شایع مطرح است این موضوع می باشد که آیا زگیل تناسلی واگیر دار است؟ در پاسخ باید گفت که بله. این زائده ها از طریق تماس با فردی که دارای این ویروس می باشد، قابل انتقال است. همچنین ویروس ناشی از این عارضه به همراه انتقال خود زگیل ها از طریق ارتباط دهانی وجود دارد. اما طبق تحقیقات پزشکی امکان انتقال آن از طریق دستشویی ها وجود ندارد.
برای مطالعه مقاله برنامه غذایی مناسب برای کاهش وزن! کلیک کنید.
امکان اشتباه گرفتن زگیل های تناسلی با ضایعات مشابه از جمله وستیبولار پاپیلوماتوزیس، خال، غدد سباسه، کیست اپیدرموئید، مولوسکوم، تبخال تناسلی، کراتوز سبورئیک، لیکن پلان، پاپول های مرواریدی آلت، ضایعات فوردایس، فیبروما، سیرنگوما، آنژیوکراتوم و محل زخم های قبلی به ویژه ختنه وجود دارد.
پاسخ به این سوال که کدام یک از زوجین ویروس را به دیگری انتقال داده، بسیار سخت است و البته لزومی هم ندارد. حتی ممکن است فرد از طریق دیگری به جز رابطه جنسی مبتلا شده باشد بنابراین لزومی ندارد بخاطر فهمیدن منشاء آلودگی به حریم خصوصی زوج ها دخول کرد.
دوره کمون این بیماری در افراد مختلف، متفاوت است و از دو ماه تا چند سال ممکن است طول بکشد.
زگیل تناسلی از طریق روابط جنسی، دهانی، واژن و مقعد منتقل می شود. معمولاً از زمان انتقال ویروس تا ایجاد زگیل چندین هفته تا چندین ماه فاصله است. زگیل تناسلی همیشه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست، زیرا ممکن است این زگیل ها بسیار کوچک و به رنگ پوست یا کمی تیره تر باشند. همچنین ممکن است زائده های ایجاد شده شبیه گل کلم، صاف یا کمی زبر و حساس به لمس باشند. این بافت ها ممکن است به شکل یک خوشه زگیل یا فقط یک زگیل تنها ظاهر شوند.
برای مطالعه مقاله راهکارهایی برای کاهش رشد موهای زائد! کلیک کنید.
زگیل تناسلی در مردان ممکن است در یکی از این نواحی ظاهر شود:
زگیل تناسلی در زنان ممکن است در یکی از این نواحی ظاهر شود:
علاوه بر نواحی ذکر شده زگیل های تناسلی ممکن است بر روی لب ها، دهان، زبان یا گلوی فردی که تماس جنسی دهانی با فرد مبتلا به ویروس اچ پی وی (HPV) داشته، ظاهر شود. بعد از ابتلا به این ویروس علائمی به این شرح ظاهر می شوند :
این علائم ممکن است، قبل از بروز زگیل نیز وجود داشته باشند. اما اگر زگیل ها گسترش پیدا کرده یا بزرگ تر شوند، این وضعیت میتواند ناراحت کننده یا دردناک باشد.
زگیل تناسلی در اغلب موارد در اثر ویروس اچ پی ویHPV ایجاد می شود. 30 تا 40 نوع مختلف از ویروس HPV وجود دارد که تنها بر اندام تناسلی تاثیر می گذارد، اما فقط چند نوع آن باعث زگیل های تناسلی می شوند. ویروس HPV از طریق تماس پوست با پوست قابل انتقال است، به همین دلیل جزء بیماری های آمیزشی یا جنسی در نظر گرفته می شود.
این ویروس شیوع گسترده ای دارد، بر طبق اعلامیه منتشر شده از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) اغلب افراد فعال از نظر جنسی در مراحلی از زندگی آن را دریافت می کنند. با این حال، ویروس همواره منجر به عوارضی مانند زگیل های تناسلی نمی شود. بلکه زگیل تناسلی معمولاً توسط نوع خاصی از ویروس HPV ایجاد می شود که از سایر ویروس های که باعث ایجاد زگیل در سایر نواحی بدن می شود، متفاوت است. به بیانی دیگر می توان گفت زگیل نمیتواند از دست کسی به اندام تناسلی گسترش یابد و یا بالعکس.
روش انتقال زگیل تناسلی به چه صورت است؟ این سوال یکی از پرسش های رایج برای افراد سالم و کسانی می باشد که متوجه می شوند به این زائده ها مبتلا شده اند. لازم به ذکر است که تمامی افراد بالغ باید از این موضوع آگاهی کامل داشته باشند. زیرا دلیل اصلی منتقل شدن زائده های زگیل تناسلی با سرعت بالا در چند دهه اخیر به دلیل عدم آگاهی درست مردم از روش های انتقال و دلیل آنها می باشد.
برای مطالعه مقاله علت جوش روی باسن و راههای رفع آن کلیک کنید.
از آنجا که می دانید، عامل باعث شدن انتقال این زائده ها ویروس اچ پی وی hpv می باشد که در صورت مبتلا بودن یکی از طرفین از طریق رابطه جنسی با افراد متعدد قابل انتقال است. با تماس ناحیه جنسی، این ویروس می تواند بین افراد منتقل شود. همچنین امکان انتقال از طریق دهان وجود دارد.
سایر روشهای انتقال:
زمانی که فرد دچار زگیل تناسلی می شود، ممکن است نسبت به عوامل مختلفی احساس شک و بدبینی داشته باشد. در اینجا تمام روش هایی که امکان ندارد ویروس زگیل تناسلی از طریق آنها منتقل شود، توضیح داده شده اند:
آیا شما هم این سوال را دارید که برای درمان زگیل تناسلی چه باید کرد ؟ زگیل های تناسلی قابل مشاهده، ممکن است پس از چند سال بدون درمان نیز بهبود یابند. ولی ویروس این زگیل همچنان در بدن باقیمانده و پس از طی مدتی مجدداً عود می نماید. بنابراین هدف از درمان، کنترل علائم بیماری و جلوگیری از انتقال آن به دیگران است . توجه داشته باشید زگیل تناسلی حتی در شرایطی که بیمار هیچ یک از علائم بیماری را ندارد نیز قابل انتقال است.
لیزر زگیل تناسلی ( استفاده اشعه برای از بین بردن زگیل تناسلی ) این مزیت را دارد که یک بار برای همیشه از شر زگیل خود خلاص می شوید. این روش برای از بین بردن زگیل های خوشه ای و تکی با تعداد زیاد بسیار موثر می باشد. درمان با لیزر می تواند کمی نسبت به روش های دیگر هزینه بیشتری داشته باشد ولی نتایج قطعی تری هم به دنبال دارد. این روش طی مدت زمان نیم ساعت و به صورت کاملا سرپایی انجام می شود. بیمار بلافاصله پس از لیزر می تواند به محل کار خود برگردد. زمان نقاهت آن کاملا کوتاه مدت می باشد. از جمله کسانی که از شهرستان برای درمان زگیل خود به شهرها مراجعه می کنند، با انجام لیزر همان روز به شهرستان خود باز می گردند.
روش درمان کرایو توسط متخصص پوست و جراح برای درمان زگیل تناسلی انجام می گیرد. تری کلرواستیک اسید (TCA) همان ماده شیمیایی می باشد که توسط یک پزشک در سطح زگیل ها اعمال شده و زائده پس از یخ زدن ( انجماد ) از بین می رود. طی این روش موفق 75% بیماران رضایت کامل داشته و 15% از آنها تجربه بازگشت زگیل را داشته اند. با این حال، کرایوتراپی یا سرمادرمانی یکی از روشهای قطعی درمان زائده های گوشتی بعد از لیزر می باشد.
یکی از روشهای قدیمی برای درمان زائده ها که از قدیم به کار گرفته می شده، الکتروکوتر یا سوزاندن زگیل ها می باشد. در این روش که جراحی معمولی می باشد، پزشک از جریان الکتریکی برای گرم کردن و از بین بردن بافت های غیر طبیعی روی پوست استفاده می کند. این روش بیشتر برای زائده های گوشتی نرم کاربرد دارد و اگر زگیل شما سفت شده و زبر می باشد، لیزر و کرایو پیشنهاد های پزشک متخصص هستند.
یکی از روش هایی که پزشکان یا جراحان عمومی برای از بین بین این رشد های کوچک به کار میگیرند، جراحی می باشد. عمل جراحی اغلب برای زائده های روی پوست کاربرد داشته و اگر زگیل داخل واژن یا مقعد باشد، از لیزر برای از بین بردن آن استفاده می کنند. جراحی شامل روش سنتی بریدن به وسیله تیغ جراحی می باشد و قبل از آن محل عفونی به طور موضعی بی حس می شود. زخم ناشی از برداشتن زگیل ها بخیه زده می شوند.
پس از درمان زگیل های تناسلی، زنان لازم است هر 6 ماه یکبار برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام نمایند. زیرا این تست می تواند تغییرات سلول در دهانه رحم را به خوبی نمایان کند.بعضی از انواع HPV که موجب بروز زگیل می شود، خطر ابتلا به سرطان را ندارد اما انواع دیگری از این ویروس در ابتلا به سرطان نقش دارند.
به یا داشته باشید هرگز از درمان های خانگی (OTC) برای درمان مشکل خود استفاده نکنید . همچنین استفاده از داروهای زگیل مناسب برای نواحی دیگر بدن ، بر روی زگیل های تناسلی ممنوع است. زیرا درمان هایی که برای مناطق دیگر بدن طراحی شده اند اغلب قوی تر از درمان های مورد استفاده در اندام تناسلی هستند.به یاد داشته باشید، با استفاده از درمان های اشتباه ممکن است آسیب بیشتری به بدن خود وارد کنید. قبل از استفاده از هر نوع درمان خانگی با پزشک خود در این مورد مشورت نمایید.
در صورتی که زگیل بسیار کوچک باشد، پزشک ممکن است برای درمان زگیل تناسلی داروهای موضعی و پماد را تجویز نماید که برخی از آنها شامل موارد زیر باشد:
در اکثر نتایج دارو و پماد پاسخگو نبوده و باعث رشد بیشتر زگیل ها می شود. در این مواقع نیاز به عمل جراحی برای برداشتن آنها می باشد.
هر شخص فعال جنسی در معرض خطر ابتلا به HPV قرار دارد. با این حال، ریسک ابتلا به این بیماری برای برخی اشخاص بیشتر است :
ویروس اچ پی وی HPV علت اصلی سرطان در دهانه رحم است. همچنین این عفونت می تواند به تغییرات پیش سرطانی در سلول های دهانه رحم، به نام دیسپلازی، منجر شود. انواع دیگر اچ پی وی نیز ممکن است باعث ایجاد سرطان در ناحیه تناسلی زنانه (فرج) شوند. آنها همچنین می توانند سرطان آلت تناسلی و مقعد را نیز ایجاد کنند.
برای تشخیص این بیماری، دکتر به بررسی وضعیت سلامت و علائمی که تجربه می کنید می پردازد. داشتن اطلاعات کافی در مورد رابطه هایی که تجربه کرده اید نیز می تواند به پزشک در تشخیص دقیق تر کمک نماید. اولین مرحله نیز برای تشخیص دقیق تر معاینه فیزیکی در ناحیه ی مشکوک به زگیل است. برخی از افراد که برای درمان به ما مراجعه می کنند، این سوال را دارند که آیا هر زخم تناسلی ، زگیل است؟ در پاسخ باید بگوییم خیر. بیشتر زخم ها در ناحیه مقعد به دلیل شقاق یا یبوست مزمن می باشند.
برای تشخیص دقیق زگیل تناسلی در زنان نیاز به معاینه لگنی است همچنین برای این منظور از نوعی محلول اسیدی استفاده می کنند تا از این طریق زگیل قابل مشاهده باشد. همچنین انجام آزمایش پاپ اسمیر (دریافت نمونه از سلول های گردنه رحم) برای زنان در این مرحله تجویز می شود تا وجود HPV در آنها تایید گردد. نوع خاصی از ویروس اچ پی وی ممکن است نتایج غیر طبیعی در یک آزمایش پاپ ایجاد کند که نشان دهنده تغییرات پیش سرطانی است. اگر پزشک شما این ناهنجاری ها را تشخیص دهد، ممکن است نیاز به تکرار بیشتر برای نظارت بر هر گونه تغییر یا یک روش تخصصی به نام کولپوسکوپی باشد.
زنان در صورتی که می خواهند از وجود HPV، عامل سرطان اطمینان داشته باشند می توانند آزمایش DNA انجام دهند. این آزمایش تعیین می کند که چه نوع HPV در سیستم شما وجود دارد. آزمایش HPV برای مردان هنوز در دسترس نیست.
با اینکه اکثر آقایانی که به زگیل تناسلی یا HPV مبتلا هستند، هیچ علائمی ندارند؛ اما در برخی از آن ها رشد زگیل اتفاق می افتد. زگیل های تناسلی در آقایان به صورت برجستگی های کوچک تا متوسط گوشتی به رنگ پوست یا کم رنگ تر و یا پر رنگ تر در نوک آلت تناسلی و یا در طول بدنه آن و یا روی سطح اسکروتوم و مقعد نیز رشد می کنند. ممکن است که سطح زگیل های تناسلی صاف و یا کمی زبر باشد. گاهی ممکن است به هم پیوند بخورند و ضایعات بزرگ گل کلمی تشکیل دهند. این زگیل ها به صورت یک یا چندین برآمدگی نزدیک به هم، در ناحیه اطراف بیضه ها، آلت تناسلی و مقعد دیده میشوند. این زگیل ها معمولا درد ندارند. زگیل تناسلی، سرطان نیست؛ اما این ویروس موجب ایجاد تغییراتی در بدن می شود که ممکن است در آینده باعث بروز سرطان شود. ممکن است پزشک تا مدت ها بعد از ابتلای فرد به زگیل تناسلی سرطان را تشخیص ندهد، چون سلول هایی که به ویروس زگیل تناسلی آلوده شده اند به کندی رشد می کنند.
برخی علائم سرطان مقعد وابسته به زگیل تناسلی عبارتاند از:
سرطان آلت تناسلی میتواند باعث بروز موارد زیر شود:
سرطان انتهای گلو میتواند به علائم زیر منجر شود:
علم پزشکی هنوز قادر به تشخیص زگیل تناسلی معمولی از زگیل تناسلی که به سرطان منجر میشود؛ نیست.
زگیل تناسلی در اثر تماس مستقیم به ویژه ارتباط جنسی، از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. این ویروس از طریق رابطه دهانی، مقعدی یا واژینال و حتی تماس پوستی می تواند از فرد مبتلا به فردی دیگر منتقل شود. فردی که به زگیل تناسلی مبتلا است، حتی درصورتی که هیچ علائمی نداشته باشد، میتواند ویروس را منتقل کند.
احتمال ابتلای فرد به زگیل تناسلی تحت شرایط زیر بیشتر می شود:
اگر هر گونه زگیل دردناکی روی آلت تناسلی خود مشاهده کردید؛ حتما به پزشک مراجعه کنید.
بعضی از زگیلهای تناسلی فقط موجب ایجاد زگیل در سطح پوست می شوند، اما برخی دیگر از انواع زگیل تناسلی ممکن است به سرطان منجر شوند. پزشکان سالانه بیش از ۴۲۰۰۰ مورد سرطان مرتبط با زگیل تناسلی را تشخیص می دهند. و تقریبا ۱۸۳۰۰ مورد از این سرطانها در آقایان ایجاد می شود.
پزشکان زگیل تناسلی را به سرطانهای زیر ارتباط می دهند:
مردانی که فقط با یک زن ارتباط جنسی دارند خیلی کمتر از مردانی که با چند زن رابطه دارند، به سرطان مقعد مبتلا می شوند. مردانی که به ویروس HIV مبتلا هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مقعد مرتبط با زگیل تناسلی قرار دارند. زگیل تناسلی در افرادی که به ویروس HIV مبتلا هستند؛ شدیدتر شده و سختتر درمان می شود.
تشخیص زگیل تناسلی معمولا با بررسی سابقه پزشکی فرد و ظاهر زگیلها صورت میگیرد.
در مواردی که زگیل تناسلی در مردان علامت دار باشد، متخصصین با تجربه با معاینه آن را تشخیص می دهند و در موارد مشکوک، با انجام تست های زیر زگیل تناسلی تشخیص داده می شود.
سرواریکس نوعی واکسن است که برای جلوگیری از عفونت ناشی از سرطان ویروس HPV پاپیلومای انسانی در مردان کاربرد دارد. این واکسن برای جلوگیری از عفونت ناشی از دو نوع خطرناک این ویروس یعنی انواع ۱۸ و ۱۶ تولید شدهاست. واکسن سرواریکس ساخت شرکت گلاکسواسمیتکلاین، یک شرکت داروسازی چند ملیتی انگلیسی است که مقر آن در برنتفورد لندن است.
واکسن گارداسیل برای پیشگیری از تیپ های مشخصی از این ویروس کاربرد دارد (تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶، ۱۸) و با تزریق آن می توان از ابتلا به زگیل های تناسلی و سرطان هایی که به دنبال آن می آید جلوگیری نمود. گارداسیل ممکن است محافظت کامل را برای همه ایجاد نکند. این واکسن در برابر بیماری هایی که توسط سایر انواع ویروس HPV ایجاد می شوند و یا در برابر بیماری هایی که توسط HPV ایجاد نمی شود، محافظتی ایجاد نمیکند. واکسن گارداسیل چهارگانه در ایران موجود است. این واکسن، ساخت شرکت دارویی مرک اند کو است. واکسن نه گانه با نام تجاری گارداسیل ۹ هم با تأئیدیه سازمان غذا و دارو آمریکا وارد بازار شده است که علیه ژنوتیپ های۶، ۱۱، ۱۶، ۱۸، ۳۱، ۳۳، ۴۵، ۵۲ و ۵۸ عمل می کند. سازمان غذا و داروی ایالت متحده آمریکا (FDA) واکسن گارداسیل ۹ را که برای بیماران ۹ تا ۴۵ ساله مناسب است را تائید نموده است.
ویروس HPV به شدت مسری است و در اولین تماس جنسی با فرد آلوده می تواند منتقل شود. الگوهای روابط جنسی میان جوانان امروزی نشان می دهد که سن آغاز فعالیت های جنسی به شدت پایین آمده و به مرز ۱۳ سال رسیده است. به علت عدم آگاهی های کافی در این زمینه و عدم مراقبت های لازم حین رابطه جنسی، نرخ شیوع گسترده زگیل های تناسلی در افراد نوجوان و جوان بسیار نگران کننده است. قطعا تزریق واکسن می تواند در پیشگیری از انتقال ویروس HPV بسیار موثر باشد. اگر شخصی به زگیل تناسلی مبتلا شده است تزریق واکسن گارداسیل در درمان زگیل تناسلی او تاثیری نخواهد داشت و به هیچ وجه نمی تواند در درمان زگیل های تناسلی او موثر باشد. اما از آنجایی که تیپ های مختلف از ویروس HPV شناخته شده است، می تواند از ابتلا به سایر انواع پرخطر این ویروس جلوگیری نماید. پزشکان توصیه می نمایند که پسران در سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی سری واکسن ها HPV را در دو دوز دریافت کنند.
البته پزشک ممکن است در شرایط زیر سه دوز واکسن تجویز نماید:
واکسن HPV بیخطر و موثر است و عوارض جانبی جدی ندارد، اگرچه بر اساس گزارش FDA ممکن است باعث ایجاد درد در محل تزریق، تورم، تغییر رنگ خفیف و سردرد گردد.
علائم ممکن است از هفته ها تا ماه ها وگاهی نیز سال ها ظاهر نگردد. حتی در بعضی از افراد ممکن است علائم اصلا ظاهر نشود و در حقیقت ناقل بدون علامت باشند. به همین علت ممکن است در ارتباط جنسی با فرد به ظاهر سالم این بیماری منتقل گردد و یکی از دلائل انتشار بیماری همین امر می باشد.
زگیل های تناسلی از شایع ترین عفونت های آمیزشی به شمار می روند. تخمین زده می شود که 660 میلیون نفر در جهان مبتلا به شایع ترین عفونت ویروسی مجاری تناسلی یعنی عفونت های HPV تناسلی هستند. متاسفانه این بیماری در ایران نیز به سرعت در حال انتشار است، به صورتی که رئیس انجمن سرطان ایران از بروز یک بیماری ویروسی آمیزشی در شهر تهران خبر داده است. علت این شیوع، می تواند روابط آزاد جنسی باشد.
زگیل تناسلی بسیار مسری می باشد. احتمال ابتلا به زگیل تناسلی تنها با یک بار ارتباط جنسی با فرد دارای زگیل تناسلی، ۶۰% می باشد. معمولاً در حدود ۶۵% افرادی که با فرد مبتلا به زگیل تناسلی، ارتباط جنسی دارند در مدت ۳ ماه مبتلا خواهند شد.
متاسفانه زگیل تناسلی بدون داشتن رابطه واژنی و مقعدی، حتی با تماس سطحی پوستی ناحیه تناسلی نیز می تواند منتقل گردد.
تماس جنسی تنها راه انتقال نیست. به ندرت از طریق اپیلاسیون، سونای بخار و حوله آلوده، همچنین از مادر آلوده به نوزاد هنگام زایمان طبیعی هم قابل انتقال است. ولی راه اصلی انتقال تماس جنسی است.
زگیل تناسلی همیشه علامت دار نیست. یعنی ممکن است در ظاهر، فرد علائمی نداشته باشد ولی ویروس عامل زگیل تناسلی را بدون هیچ علامتی دفع کند.
این بیماری خوش خیم است ولی از حدود 150 نوع ویروس عامل ایجادکننده آن، حدود 15 نوع با سرطان های آلت مردان در ارتباط است. تیپ 16 و 18 از HPV به عنوان عامل عمده ای در ایجاد سرطان، تیپ 30، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 53، 56، 58، 59، 66، 68، 73 و 82 به عنوان عامل خطر متوسط و تیپ های 6، 11، 40، 42، 43، 44، 54، 61، 70، 752 و 81 با خطر کمتری در ایجاد سرطان های مخاطی مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین این بیماری به علت این که ممکن است زخمی شود، احتمال سرایت سایر بیماری های آمیزشی را بالا می برد. ضمناً این که به علت ظاهر نازیبا اثرات روحی روانی بدی دارد. بنابراین زگیل های تناسلی حتماً باید درمان شوند.
ممکن اسن ضایعات تشخیص داده شده، زگیل تنالل نباشند. زگیل های تناسلی در ظاهر، تشخیص های افتراقی دیگری هم دارد که بیمار و یا پزشکی که تجربه کافی در تشخیص زگیل تناسلی نداشته باشد به اشتباه آن را زگیل تشخیص دهد. از جمله این موارد، pearly penile papules در مردان می باشد که به صورت برجستگی هایی انگشت مانند است که زگیل نبوده و طبیعی است. آنژیوکراتوم و استئوسایتوم و کیست اپیدرموئید نیز به ندرت ممکن است با زگیل اشتباه شود. مولوسکوم آتیپیک و Bowenoid Papulosis نیز از مواردی دیگر است که ممکن است به اشتباه زگیل تشخیص داده شوند، که در تمامی این موارد تجربه پزشک کار کرده در این موضوع و گاهاً روش های مکمل تشخیصی اساس تشخیص صحیح را تشکیل می دهد.
زگیل تناسلی با هر روشی که درمان شود، باز هم تا حدودی احتمال عود وجود دارد.
استفاده از کاندوم می تواند میزان سرایت را کاهش دهد ولی چون انتقال از طریق پوست به پوست است، احتمال انتقال از سایر مناطق آلوده پوست از بین نمی رود.
اکثر عفونتهای HPV که موجب ایجاد زگیل تناسلی میشوند، خود به خود بهبود مییابند و دوره بیماری از چند ماه تا دو سال طول میکشد. اما حتی اگر زگیل تناسلی شما بدون درمان بهبود پیدا کند، همچنان ویروس در بدن شما وجود خواهد داشت. اگر زگیل تناسلی درمان نشود ممکن است در اندازهها و دستههای بزرگتری مجددا رشد نماید.
مردان نیز مانند زنان ممکن است به وسیله ویروس HPV به زگیل تناسلی مبتلا شوند. در آمریکا، بیش از نیمی از مردانی که فعالیت جنسی دارند، در دورهای از زندگی خود، به ویروس HPV مبتلا خواهد شد البته اغلب آنها بدون هیچ مشکلی به طور طبیعی بهبود می یابند.
اگر به زگیل تناسلی مبتلا شدهاید، پزشک شما ممکن است، چند گزینه درمانی را به شما ارائه دهد. سریعترین را برای از بین بردن زگیل تناسلی، از طریق جراحی و منجمد کردن آنها با نیتروژن مایع است. بعضی از پزشکان ممکن است از جریان الکتریسیته و یا لیزر درمانی، برای سوزاندن زگیلها استفاده نمایند.