یکی از میو های جنوب شرقی آسیا و بومی مالزی و اندونزی و تایلند است. در زبان مالیایی به معنی میوه مودار است که بر گرفته از شکل ظاهری آن است.
رامبوتان میوه ای گرمسیری است که با نام علمی سرخالوی مژکی (nephelium lappaceum) شناخته شده است. این میوه بومی مناطق استوایی بوده و کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند مالزی و ویتنام، مهمترین تولید و صادرکنندگان آن به سراسر جهان به شمار می روند. این میوه شیرین و آبدار است و مزه آن شبیه به انگور ست ودارای هسته ای بزرگ می باشد.میوه آن شباهت زیادی به میوه لایچی و لونگان دارد. رامبوتان به صورت خام و کنسرو شده ویا آب میوه در فروشگاه ها به فروش می رسد.
میوه رامبوتان شکلی تقریبا کروی دارد و مودار است. نام رامبوتان نیز به زبان مالزیایی معنی “میوه مودار” می دهد. موهای پوسته رامبوتان نازک و نرم بوده، خار مانند نیستند و به پوست و دست آسیب نمی رسانند. اندازه هر میوه بالغ نصف کف دست است. همچنین میوه ها قبل از رسیدن به رنگ سبز روشن می باشند. رامبوتان به شکل خوشه ای روی درخت خود می روید و در دو رنگ زرد و قرمز موجود است.رامبوتان زرد طعمی ترش و شیرین و رامبوتان قرمز مزه شیرین دارد.
برای مصرف هر دو گونه، با برش دادن پوسته رنگی، آن را جدا کرده و گوشته سفید (گاهی متمایل به صورتی) و آبدار میوه را میل می کنند. داخل میوه هسته ای به رنگ قهوه ای روشن و به قطر 2 سانتی متر وجود دارد.
درخت رامبوتان بومی مناطق استوایی بوده، ریشه عمیقی ندارد، بعد از 2 الی 3 سال از زمان کاشت میوه می دهد و تا 8 الی 10 سال قدرت باردهی دارد. میوه رامبوتان را اغلب به صورت خام مصرف می کنند و به خاطر رنگ سفید آن کمتر در سالاد های میوه مورد مصرف قرار می گیرد. این میوه سرشار از ویتامین C و کلسیم بوده و همچنین دارای آهن و فیبر است، به همین جهت خوردن آن برای افراد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هم توصیه می شود. هر عدد رامبوتان حدود 59 الی 60 کالری دارد.
برای خواندن ادامه مطلب همه چیز درباره میوه رامبوتان یا مژکی کلیک کنید.
وقتی صحبت از میوههای استوایی میشود اغلب آناناس، نارگیل و انبه به ذهنمان میرسد؛ در حالی که تعداد بیشماری میوه عجیب و غریب در دنیا وجود دارد که ممکن است اسم آنها را هم نشنیده باشیم! تعداد زیادی از این میوهها اصلا وارد ایران نشدند و آنهایی که معمولا وارداتی هستند قیمت بالاتری نسبت به سایر انواع میوههای داخلی دارند. این میوههای ناآشنا طعم و مزهای متفاوت با آنچه ما تا به حال چشیدهایم دارند؛ بعضی از آنها بهطور غیرقابل انکار خوشمزه و دلچسب اما بعضی دیگر بدمزه حتی بدبو هستند.
این میوه در جنوب شرقی آسیا وجود دارد. همانطور که از اسم آن پیداست در قسمت بیرونی آن مژکهایی قرار دارد اما آن را از ظاهرش قضاوت نکنید؛ گوشت این میوه سفید رنگ، شیرین و خامهای است. میوه مژکی در زمانهای خاصی در وبسایت موجود است.
دوریان به بدبوترین میوه دنیا معروف است. این میوه به اندازهای بوی تند و زننده دارد که در بعضی از کشورهای شرقی آسیا، حمل و نقل آن با وسایل نقلیه جریمه دارد و در مکانهای عمومی به فروش نمیرسد! هر چند که طعم میوه رسیده آن که درون پوستی سخت قرار دارد شیرین است.
لونگان بومی آسیای شرق بوده و به میوه چشم اژدها هم معروف است. این میوه پوست ضخیمی دارد که به راحتی جدا میشود. گوشت این میوه سفید شفاف و بسیار لذیذ و شیرین است. درون آن یک هسته قرار دارد و همین موضوع آن را شبیه به چشم اژدهای معروف در افسانههای چین باستان کرده است. این میوه در زمانهای خاصی از سال در وبسایت موجود است.
برای خواندن ادامه مطلب لاکچری ترین و معروفترین میوه های استوایی کلیک کنید.
دستگاه ردیف کار یا خطی کار دستگاهی است که بذر انواع محصولات را در ردیف های با فاصله مشخص، در عمق مشخص کشت می نماید. در این دستگاه ها فاصله بین ردیف ها و عمق کاشت معین بوده اما فاصله بین بذر ها در ردیف تعیین نمی شود و مُوَزِّع ها با سرعت مشخص بذر ها را از مخزن به کانال واحد های کارنده منتقل می کنند. مقدار بذر ریخته شده در واحد طول (غالباً متر) قابل تنظیم است. اما دستگاه دقیق کار علاوه بر کاشت بذر در عمق و فاصله ردیف مشخص، در هر ردیف بذر ها را نیز در فواصل معین کشت می نماید. با استفاده از ردیف کار، عملیات داشت و برداشت به علت ردیفی و منظم کاشته شدن بذر ها به راحتی انجام می شود.
دستگاه های ردیفکار مختلف ممکن است به تناسب کاربرد، شامل همه یا تعدادی از این تجهیزات باشند:
دستگاه بذر کار خطی کار کاشت بذر را به صورت خطی فراهم می کند. کارنده ها یا شیار باز کن های این خطی کار از نوع کفشکی بوده و بذر ها را بصورت یکنواخت در ردیف کاشت کشت می نماید.
برای خواندن ادامه مطلب راهنمای خرید ردیف کار کلیک کنید.
بــه همــان انــدازه کــه آفتکشــها در حفاظــت، نگهــداری و تولیــد محصــولات کشــاورزی نقــش دارنــد، تجهیــزات کاربــرد آفتکشــها یــا همــان ســمپاش ها نیــز نقــش ایفــاء میکننــد. در حــال حاضــر، حــدود 30 تــا 50 درصــد ســموم در کشــور، بــه علــت کاربــرد نامناســب ســمپاش ها، بــه هدر مــیرود. لــذا شــیوه های صحیــح کاربــرد ســمپاش ها، از اهمیــت بســیاری برخــوردار اســت. کالیبراسـیون سـمپاش ها یکـی از مهـم تریـن تنظیماتـی اسـت کـه بایـد بـر روی ایـن ماشـین انجـام شـود. سـالانه میلیونهـا لیتـر محلـول سـمی برای مبـارزه بـا آفـات و بیماریهـای گیاهـی و علفهـای هـرز مـزارع مـورد مصـرف قـرار میگیـرد. بـرای بهـره گیـری بیشـتر از ایـن مـواد و کاهـش مقـدار مصـرف آنهـا کـه بـرای محیـط زیسـت زیـان آور هسـتند، الزام اسـت، تدابیـری اتخـاذ شـود.
شاید این سوال خیلی از افراد باشد که اگر کالبیراسیون سمپاش را انجام ندهیم چه اتفاقی می افتد؟ در پاسخ باید گفت:
میزان سمی که مصرف می کنید دو یا چند برابر خواهد شد و این یعنی هزینه بیشتر.
استفـاده بیش از حد سم یا کمتر از مقدار لازم، موجب سوختن گیـاه یا عدم آفت زدایی منـاسب خواهد شد. که این یعنی به خطر انداختن سلامت گیـاهان و محصولات شما که در نهایت منجر به ضرر اقتصادی خواهد شد.
با استفـاده بیش از انـدازه سم بـاعث آلـودگی محیط زیست، مرگ جـانورانی غیر از آفـات. مسمومیت هـای انسانی و غیره خواهید شد.
قبل از هرچیز باید توجه داشته باشید که با استفاده از فرمولی که در ادامه خواهیم می توانید انواع سمپاش هارا کالبیره کنید با این حال تفاوت هایی بین کـالبیراسیون سمپـاش پشت تراکتوری با کالبیراسیون سمپـاش پشتی یا کالبیراسیون سمپاش دستی وجود دارد.
در نحوه کالبیراسیون سمپاش چهار چیز اهمیت دارد:
سرعت حرکت سمپاش
نوع لانس یا نازل
میزان فشار سمپاش
سطح یا مساحت تعیین شده
وقتی شما یک محصول سمی میخرید روی آن نکاتی درباره ی میزان سم برای هر هکتار بیان شده است. مثلا مقدار مورد نیاز یک سم برای یک هکتار ممکن است. 20 لیتر باشد و برای یک سم دیگر 10 لیتر. بنابراین مقدار محلول سمی در هر هکتـار را از روی بسته آن بخوانید.
حالا باید میزان مسـاحتی که میخواهید سمپـاش کنید را محاسبه کنید. برای این کار باید طول و عرض زمین را در هم ضرب کنید. برای این کار چند راهکـار ساده وجود دارد. یکبـار در طول زمین حرکت کرده و آنرا محاسبه کرده و یکبـار نیز در عـرض حرکت کنید. حالا ارقام به دست آمده را در هم ضرب کنید تا مساحت زمین شما به دست بیاید.
فرض کنیم محلول سمی که خریداری کردید 17 لیتر به ازای هر هکتار (10 هزار متر مربع) مربع است. اگـر 17 را در 10000 ضرب کنیم رقم به دست آمده 170000 خواهد شد.
حالا فرض کنیم طول زمین شما 90 متر و عرض آن 7 متر است. با ضرب این دو مساحت زمین شما به دست خواهد آمد که عبارت است از 630 متر مربع
در اخر کـافی است رقم 170000 را تقسیم بر 630 (مساحت) کنیم که رقم به دست آمده 269 خواهد بود. این رقم یعنی ما به 269 لیتر سم برای سمپـاشی زمینی به مسـاحت 630 متر مربع نیـاز داریم. فرمول کـالیبراسیون سمـپاش را در شکل زیر ببینید.
لانس سمپـاش مثـل اسلحه است، هرچه اسلحه بهتر بـاشد، نشـانه گیری آن دقیق تر خواهد بود. مـا توصیه می کـنیم برای سمپاشی از لانس های با کیفیت استفاده کنید که قـدرت پـاشش سم به صورت کـاملا پودری را داشته بـاشد. معمولا قیمت لانس سمپـاشی کـه با کـیفیت باشد مقداری بالاتر است. امـا تاثیر زیـادی در مصرف بهینه سم خواهد داشت. علاوه بر ایـن استفاده از لانس سمپاشی مناسب در اثر گذاری بهتر سموم نیز موثر هستند. بهترین اندازه قطرات سم (یک در هزار میکرون) است.
نکته آخری که در این مطلب بیان میکنیم این است. که شمـا باید محلول سم را به صورت کـاملا یکدست روی تمـامی نقـاط محیط مورد نظر خود بپاشید و اسپری کنید. اگـر میخواهید بدانید چه زمانی سمی که اسپری کرده اید خوب است. یا بد! بعد ار سمپـاشی نگاه کنید اگر سم به صورت قطرات از روی برگ گیـاهان سر خورد و افتـاد. یعنی سمپاشی خوب نبوده، سمپاشی منـاسب به گونه ای است. کـه سم مثل سبنم بر روی درخت یا گیـاه شما بماند. در این کـار سرعت پـاشش سم و مـیزان آن اهمیت بسزایی دارد.
یکـی از اقدامــات موثــر و عملــی در ایــن زمینــه واســنجی ســمپاشها جهــت ایجــاد قطــرات بــا انــدازه مناســب و پاشــش یکنواخــت و بــه میــزان الزام اســت. انــدازه قطــرات به ایــن علــت حائــز اهمیــت هسـتند که اگـر قطـرات کوچکتـر از حـد مطلـوب باشـند دچـار بـاد بردگـی و تبخیـر می شوند. و اگـر بزرگتـر از حـد مطلـوب باشـند از روی سـطح بـرگ گیاهـان سـر خـورده و روی زمیـن می افتنـد. هــر دو وضعیــت ســبب افزایــش آلودگــی محیــط، کاهــش تاثیــر ســم، افزایــش مصــرف ســموم و آســیب دیــدن گیاهــان مفیــد میشــود. بنابــر ایــن ایجــاد قطــرات بــا انــدازه و پاشــش مناســب از طریــق تنظیــم ســمپاشها مهمتریــن روش بــرای رفــع مســائل یــاد شده اســت.
برای خواندن ادامه مطلب نحوه کالیبراسیون سم پاش ها کلیک کنید.
دستگاه بذرپاش و کودپاش در رده ماشین آلات پرکاربرد کشاورزی است. این دستگاه ها میتواند مقدار بذر و یا مقدار کود را کنترل کند، سپس آنها را در داخل زمین در عمق مناسب جایگذاری کرده و با خاک روی آنها را میپوشاند. میزان پاشش و عمق برداری خاک توسط اپراتور دستگاه قابل تنظیم است.
پاشش بیش از حد کود شیمیایی باعث تخریب زمین حاصلخیز کشاورزی می گردد. پاشش ناموزون بذر نیز باعث میگردد، محصول در یک نقطه انبوه و در نقطه دیگر تُنُکْ و کم پشت باشد. توزیع یکنواخت کود و کنترل مقدار کود شیمیایی، پاشش و پخش مقدار مناسب کود و بذر در خاک، عوامل موثری در تولید محصول با حداقل هزینه و با بهترین کیفیت هستند.
اپراتور باید پس از انجام تنظیمات لازم، محفظه ای که در زیر دستگاه تعبیه شده را از کود و بذر پر نماید. ریزش بذر یا کود توسط پاشندهها انجام پذیر است. این محفظه دارای سوراخ هایی است که باعث میشود پاشش بذر یا کود به صورت یکنواخت در سطح خاک مزرعه انجام شود. در نتیجه تراکم سطح کشت، یکنواخت می شود و جوانه های گیاهان در فواصل یکنواخت رشد کرده و کیفیت محصول مطلوب میگردد.
تجهیزات کودپاش و بذرپاش در انواع مختلفی به صورت زیر وجود دارند که کشاورز بر حسب ابعاد زمین خود، محل واقع شدن زمین و هزینه مورد نظر خود، آن را انتخاب می نماید.
تجهیزات کودپاش دستی در دو نوع پشتی و چرخ دار وجود دارد که نوع پشتی بر پشت اپراتور حمل میشود. نوع دستی چرخ داربرای زمین های مسطح و به طور معمول زمینهای چمن قابل استفاده است. نوع تراکتوری دستگاه در پشت تراکتور و یا تیلر نصب میشود و اپراتور در قسمت راننده ماشین نشسته و پاشش بذر یا کود را به کمک ماشین انجام می دهد.
برای خواندن ادامه مطلب انواع بذرپاش و کودپاش (راهنمای خرید بذرپاش و کودپاش) کلیک کنید.