سایت ژینکو

تجهیزات کشاورزی،باغبانی،گلخانه ای ژینکو

سایت ژینکو

تجهیزات کشاورزی،باغبانی،گلخانه ای ژینکو

خواص و ویژگیهای مریم گلی کبیر

نام علمی:

.salvia sclarea L

تیره:

Lamiaceae

این گونه مریم گلی از اوایل قرن بیستم فقط برای استفاده از گل های آن کشت می شد. این گل ها حاوی اسانس معطر خوشبویی هستند که در صنایع بهداشتی و آرایشی و نوشابه سازی کاربرد دارند. اسانس گل های این گیاه همراه با اسانس گل هایی نظیر اسطوخودوس و یاس، موارد استفاده متعدد و متفاوتی در صنایع مواد شیمیایی خانگی (نظیر عطر، ادوکلن، کرم، شامپو، صابون، لوسیون و اسپری های خوشبو کنند هوا و امثال آنها) دارد. این اسانس، خاصیت دارویی نیز دارد و به عنوان ماده ای ضد عفونی کننده و همچنین ماده ای که سبب مداوای ناراحتی های مربوط به سیستم عصبی می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.

همه ساله، زمین های زراعی وسیعی در کشور های روسیه، بلغارستان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و مجارستان، برای کشت این گیاه اختصاص می یابد.

گیاهشناسی

مریم گلی کبیر، گیاهی است علفی، دو ساله و بندرت سه ساله و به دو فرم مختلف مشاهده می شود؛ یکی پیرامیدالیس که از رشد و نمو سریعی برخوردار است و دیگری هیرسوتا که پوشیده از کرک های ضخیم است.

منشا این گیاه را مناطق شنی و خششک قفقاز، ایران و سواحل اروپایی مدیترانه گزارش کرده اند.

ریشه اصلی این گیاه طویل و مستقیم و طول آن بین 100 تا 130 سانتی متر است که انشعاب های فراوانی دارد. ساقه، مستقیم، ضخیم، چهارگوش، پوشیده از کرک و ارتفاع آن متفوات و بین 100 تا 150 سانتی متر است. این گیاه دارای برگ های طوقه ای بزرگ با سطحی نا صاف و برجستگی دار است. پهنای ان 10 تا 20 سانتی متر می باشد. برگ ها دمبرگ کوتاهی دارند. برگ های قسمت های تحتانی ساقه بزرگ هستند و به تدریج به طرف بالای ساقه کوچکتر می شوند. رنگ برگ ها نقره ای تیره است.

گل ها صورتی و بنفش یا سفید رنگ هستند که روس ساقه های گلدهنده که طول ان بین 40 تا 60 سانتی متر است، بر روی چرخه هایی قرار می گیرند. هر چرخه، شامل 3 تا 6 گل می باشد. گل های این گیاه نیز شهد آورند.

میوه سه مجهی از نوع کپسول، تخم مرغی شکل، به طول 2 تا 3 میلی متر و رنگ ان قهوه ای است. وزن هزار دانه، 4 تا 5 گرم است.

مقدار اسانس گل ها متغیر است و به شرایط اقلیمی محل رویش گیاه نظیر آب، نوع خاک و درجه حرارت بستگی دارد و بین 04/0 (چهار صدم) و  2/0 (دو دهم) درصد می باشد. برگ ها و ساقه های جوان نیز مقدار بسیار کمی اسانس دارند. استخراج اسانس به وسیله تبخیر با بخار صورت می گیرد. لینالیل استات از ترکیبات اصلی اسانس است که مقدار آن به شدت به زمان برداشت محصول بستگی دارد. از ترکیبات دیگر اسانس، می توان از اسکلاریول، لینالول، آلفا و بتا پینن، آلفا و بتا تویون، بورنئول و مقدار کمی میرسن و کامفور نام برد. بذر های همچنین حاوی 25 تا 30 درصد روغن می باشند.

مواد دیگری نظیر سینئول، رزین ها، مواد تلخ، اسید های تری ترپن، اسید اورسیولیک و تانن را نیز در اسانس این گیاه گزارش کرده اند.

چنانچه استخراج اسانس به روش شیمیایی صورت گیرد، مقدار اسکلاریول آن به مقدار 45% افزایش خواهد یافت.

بذر این گیاه، حاوی 25 تا 32 % درصد روغن است که در صنایع سرامیک سازی و چینی سازی، مورد استفاده قرار می گیرد. بذر های این گونه مریم گلی تا 4 الی 5 سال از قوه نامیه مناسبی برخوردارند، پس از 5 تا 6 روز جوانه می زنند و پس از 15 تا 20 روز سبز می شوند.

سرعت رشد این گیاه متوسط است. در سال اول رویش، فقط برگ های طوقه ای تشکیل می شوند. در سال دوم، پس از پشت سر گذاشتن دوره سرما، ساقه گل دهنده به وجود می آیند. معمولا اواخر بهار – اوایل تابستان (خرداد – تیر) اواین گل ها و در مدت 25 تا 27 روز همه گل ها ظاهر می شوند. چنانچه شرایط اقلیمی محل رویش گیاه مناسب باشد، پس از برداشت گل ها در اواسط پاییز (مهر ماه)، گیاهان مجددا به گل خواهند نشست که البته این گل ها مقدار کمتری از اسانس دارند. چنانچه گیاهان اوایل بهار کشت شوند، ممکن است  در سال اول رویش به گل بشینند (به ندرت و به مقدار بسیار کم گل خواهند داد).

میوه ها یکسان و در یک زمان نمی رسند و پس از رسیدن به اطراف ریزش می کنند.

برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

ویژگیهای گیاه دارویی مریم گلی

نام علمی:

Salvia officinalis L

تیره:

Lamiaceae

بیش از یک هزار سال پیش، از مریم گلی به عنوان گیاهی دارویی استفاده می شده است. مردم در گذشته از این گیاه به عنوان ماده ای مدر، عامل انعقاد خون و نیز داروی ضد تعرق استفاده می کرده اند. نام سالویا از کلمه لاتین سالوار به معنی شفادهنده، مشتق شده است. در بسیاری از فارماکوپه های، از برگ های مریم گلی رسماً به عنوان دارو یاد شده و خواص آن بر شمرده است. از عصاره مریم گلی برای مداوای برخی از بیماری های مربوط به حلق و حنجره و همچنین برای شستشوی دهان استفاده می شود.

اسانس این گیاه خاصیت ضد باکتریایی دارد و از آن در صنایع داروسازی، غذایی و همچنین در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می شود.

همه ساله زمین های زراعی وسیعی در شبه جزیره بالکان، روسیه، آمریکا، ایتالیا و همچنین کشور های اروپای مرکزی برای کشت مریم گلی اختصاص می یابد.

گیاهشناسی

مریم گلی گیاهی چند ساله که منشاء آن نواحی شمالی مدیترانه گزارش شده است. این گیاه در کوه های آهکی مونته نگرو و هرزگوین در یوگسلاوی سابق گسترش فراوانی دارد. بوته ای است به ارتفاع۲۰-۶۰ سانتی متر که قسمت پایینی آن چوبی است و قسمت های بالایی ساقه های چهار گوش پوشیده از کرک های قابل لمس دارد. دارای برگ هایی به طول ۳-۱۰ سانتی متر و عرض ۵/۱-۵ سانتی متر، متقابل، بیضوی و کشیده، به رنگ خاکستری مایل به سبز و کرک های قابل احساس است. گل های آن به رنگ آبی روشن تا آبی مایل به ارغوانی و طول ۲-۳ سانتیمتر با لبه بالایی کوتاه است که به شکل حلقه های محوری شامل ۴-۸ گل درآمده است. میوه کپسول و به رنگ قهوه ای روشن یا قهوه ای تیره است. طول میوه 2 تا 3 میلی متر و عرض آن 2 میلی متر است. وزن هزار دانه 6 / 7 تا 8 / 7 گرم است. ریشه مریم گلی کم و بیش ضخیم است و به طور مستقیم در خاک فرو می رود. ریشه انشعاب های فروانی دارد.

مریم گلی دارای سه زیر گونه است که عبارتند از:

لاواندولیفولیا، مینور و ماژور

اندام های هوایی گیاه به خصوص برگ ها محتوی اسانس هستند. مقدار اسانس در شرایط اقلیمی مختلف متفاوت و بین 1 تا 5/2 درصد است. مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده آن عبارتند از: تویون (30 تا 50%)، سینئول (10 تا 15%)، کامفور (6 تا 10%) و بورنئول (6 تا 14%). از ترکیبات دیگر اسانس می توان از پینن (1 تا 2%) نام برد. گیاه، همچنین شامل مواد تلخ (3 تا 8%)، مواد تاننی، فلاونوئید و مواد گلیکوزیدی و رزینی است.

مریم گلیف 5 تا 7 سال عمر می کند. از آنجا که با گدشت سن گیاه از مقدار مواد موثره آن به طور بارزی کاسته می شود، این گیاه تا چهار سال باز دهی اقتصادی دارد.

 

برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

همه ی آنچه که درباره دیجیتال مارکتینگ باید بدانید!

دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

دیجیتال مارکتینگ به دو شکل تدریس می‌شود. شیوه‌ی اول، آموزش دانشگاهی است که در قالب رشته دیجیتال مارکتینگ عرضه و ارائه می‌شود. شیوه‌ی دوم، آموزش دیجیتال مارکتینگ در قالب دوره‌های مهارتی است.

نیل پتل (Neil Patel) دیجیتال مارکتر معروف که به گفته مجله فوربز جزء ۱۰ دیجیتال مارکتر برتر دنیاست، به سوال دیجیتال مارکتینگ چیست این­گونه پاسخ می­‌دهد:

«دیجیتال مارکتینگ به هرگونه‌­ای از بازاریابی محصولات و خدمات می­‌گویند که از طریق دستگاه‌­های الکترونیکی انجام می‌­شود».

طبق این تعریف، دیجیتال مارکتینگ مفهوم نسبتاً جدیدی نیست، بلکه اولین بازاریابی دیجیتال صورت گرفته در دنیا مربوط می‌­شود به بیش از ۱۰۰ سال پیش. رادیو سال ۱۸۹۶ اختراع شده است. ۱۰ سال زمان برد تا رادیو به محصولی عمومی تبدیل شود و اکثر مردم آن را تهیه کنند و از آن­جا بود که به فکر تبلیغات نیز افتادند. اولین تبلیغات مربوط بود به یک اجرای اُپرا که بعد از پخش آن فوراً بلیط‌­های آن اجرا فروخته شد و این شد روز تولد دیجیتال مارکتینگ.

بنابراین در دیجیتال مارکتینگ استفاده از ابزارهای دیجیتال مطرح است، نه فقط اپلیکیشن‌­ها و موتورهای جستجو و … بنابراین دیجیتال مارکتینگ می‌­تواند همزمان آنلاین باشد یا آفلاین.

نوع آنلاین دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

در این نوع از بازاریابی که اختصاراً بازاریابی آنلاین گفته می‌­شود، شما با استفاده از اینترنت و نیز شاید با کمک گرفتن از سایر ابزارهای دیجیتال گفته شده به سرعت بیشتر و دقیق­تر با مشتریان ارتباط برقرار می‌­کنید و هرکدام از کمپین‌­های شما اگر بازدهی خوبی با توجه به هزینه آن ایجاد نکرده است آن را تکرار نخواهید کرد. حتی در این نوع، شما می­‌توانید برای بخشی از مشتریان خود یک کمپین متفاوت از بخشی دیگر طراحی می­‌کنید (آزمون A/B) تا بسنجید کدام کمپین موفق­‌تر بوده تا دیگری را متوقف کنید که این امر باعث می­‌شود هزینه‌­ها و بازدهی شما به شدت بهبود یابد.

برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

چه کمباینی بخریم؟

دستگاه کمباین چیست؟

معنای لغوی کمباین (Combine) یعنی ترکیب. امروزه به ماشین آلات کشاورزی مخصوص برداشت محصولات دانه دار گفته می شود که عملیات ترکیبی درو کردن، کوبیدن یا خرمن کوبیدن و جداسازی دانه‌ها از ساقهٔ محصول را انجام می دهند. در ادامه با این دستگاه بیشتر آشنا میشوید. با دانشچی همراه باشید.

استفاده از کمباین یکی از موثرترین و با بهره‌ترین روش‌های برداشت محصول است که به کمک آن می‌توان حداقل کارگر را برای محصول داشت. کمباین ها دانه های محصولاتی همچون گندم، یولاف، چاودار، جو (گیاه)، ذرت، سویا را از ساقه جدا می کنند.برای درو کردن و کوبیدن و جداسازی هر محصول باید قسمت‌هایی از کمباین تعویض شوند، هد کمباین و کوبنده و غربال‌ها قسمت‌هایی از کمباین هستند که برای هر محصول باید تعویض شوند. کمباین ساقه‌ها و برگ‌های زائد درو را در کنار خود بر روی زمین رها می‌کند که می‌توان برای غذای چهارپایان یا به عنوان کود گیاهی از آنها استفاده کرد.

تاریخچه کمباین

کمباین برای اولین بار در سال ۱۸۳۴ توسط هیرام مور اختراع شد که در ابتدا توسط اسب یا گاو نر کشیده می‌شد. در سال ۱۸۳۵ یک دستگاه کمباین کامل توسط هیرام مور ساخته شد که تا ۱۸۳۹ بیش از ۵۰ هکتار زمین را با آن برداشت کرد.

اجزای کمباین

کمباین‌ها از اجزایی تشکیل شده‌اند که البته ممکن است با توجه به طراحی شرکت سازنده یا محصول هدف برای برداشت تا حدودی متفاوت باشند، اما فهرست زیر در اکثر کمباین‌ها صدق می‌کند.

اجزای کمباین با توجه به شکل مقابل به شرح زیر است:

1.چرخ فلک

2.دروگر

3.مارپیچ

4.نقاله دانه

5.تله سنگ

6.کوبنده

7.ضدکوبنده

8.کلش کش

9.سینی دانه

10.بادبزن

11.غربال بالایی قابل تنطیم

12.غربال پایینی

13.نقاله کزل برگردان

14.بازگشت کزل

15.مارپیچ دانه

16.مخزن دانه

17.کاه خردکن

18.کابین راننده

19.موتور

20.مارپپیچ تخلیه

21.پروانه

برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

توضیحات کامل درباره پرورش و ویژگی های گیاه مرزنگوش تر (مرزنگوش بستانی)

نام علمی:

Origanum marjorana

تیره:

Lamiaceae

مردم مصز باستان مرزنگوش تر را کشت و به عنوان سبزی از آن استفاده می کرده اند. این گیاه در روم و یونان باستان نماد خوشحالی و مسرت بوده است. آپیسیوس می گوید: مردم روم باستان از سال 30 میلادی از مرزنگوش تر به عنوان ادویه استفاده می کرده اند.

کشت این گیاه در برخی کشور های اروپایی، از قرن چهاردهم آغاز شد. پیکر رویشی گیاه را پس از برداشت خشک کرده، سپس آن را می کوبند و به عنوان ادویه مخصوص گوشت از آن استفاده می کنند. مرزنگوش تر بوی بسیار مطبوعی دارد. اگر چه اکنون از این گیاه بیشتر به عنوان ادویه استفاده می شود، ولی مرزنگوش تر خاصیت دارویی دارد و از آن برای درمان ورم روده، نفخ شکم و به عنوان ماده ای آرامبخش استفاده می گردد.

از اسانس عمدتا در صنایع گوشت، صنایع کنسرو سازی و صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

از آنجا که مردم اروپا به این گیاه به عنوان ادویه ای مطبوع علاقه خاصی دارند، همه ساله زمین های زراعی زیادی در سراسر جهان زیر کشت این گیاه می رود.

مهمترین کشور های تولید کننده مرزنگوش تر، عبارتند از: فرانسه، پرتغال، اسپانیا، مجارستان، اطریش، مصر، یونان، مکزیک و ترکیه.

گیاهشناسی

مرزنگوش تر، گیاهی علفی و چند ساله است که منشا آن جنوب غربی آسیا (قبرس و جنوب ترکیه) و شمال آفریقا گزارش شده است. این گیاه، در بعضی از کشور های اروپایی که آب و هوای سرد دارند به صورت یک ساله کشت می شود.

مرزنگوش تر، دارای ریشه ای نازک و با انشعاب های فراوان است.

ساقه مستقیم، چهار گوش و با ارتفاعی بین 25 تا 50 سانتی متر است. ساقه دارای انشعاب های فراوانی است. شاخه های جوان از کرک های خاکستری پوشیده شده اند، در حالیکه ساقه های مسن، صاف، فاقد رک و به رنگ قهوه ای تیره هستند.

برگ ها کوچک، فاقد دندانه، متقابل و تخم مرغی شکل هستند که مانند صلیب روی شاخه قرار می گیرند. برگ ها دارای دمبرگ کوتاه و پوشیده از کرک های سفید رنگ می باشند.

گل ها کوچک و به صورت مجتمع روی چرخه هایی در انتهای ساقه های فرعی قرار می گیرند. در هر چرخه، 7 تا 9 گل قرار دارد. گلها به رنگ سفید یا صورتی تیره ظاهر می شوند.

براکته ها گرد یا تخم مرغی شکل و پوشیده از کرک، بدون پایه و متصل به ساقه اند. میوه کپسول، کوچک، تخم مرغی شکل، نامنظم و به رنگ قهوه ای روشن است. وزن هزار دانه 2/0 (دو دهم) تا 4/0(چهار دهم) گرم است.

پیکر گیاه، به علت وجود اسانس در حفره های مخصوصی که در طرفین برگ و در زیر کوتیکول ها قرار دارند، معطر می باشد. مقدار اسانس در اندام های هوایی متفاوت بوده و بین 5/0 تا 3/1 درصد است. برگ ها به تنهایی حاوی 2 تا 5/2 درصد اسانس هستند. اسانس از ترکیبات مختلفی تشکیل شده است. 40 % این ترکیبات را ترپن های هیدروکربور دار نظیر گاما – ترپینن، آلفا – ترپینول، پینن، سیس سابینن هیدرات، لینالول و تعدادی دیگر از مواد ترپنی تشکیل می دهند. اسانس، همچنین حاوی مواد تلخ (9 تا 10 درصد اسید رزمارین) و مواد رزینی است.

بذر ها تا 2 الی 3 سال کیفیت رویشی مناسبی دارند. در شرایط گلخانه، معمولا پس از 5 تا 6 روز جوانه می زنند، و بعد از 8 تا 12 روز همه بذر ها سبز می شوند. اما در هوای آزاد، پس از 20 تا 22 روز سبز می شوند. گیاه در اوایل، رشد و نمو کندی دارد و 35 تا 45 روز پس از رویش رشد آن سریع می شود، به طوری که پس از این مدت با تولید شاخه ها و انشعاب های جدید، گیاه کاملا انبوه و پر پشت می شود.

مرزنگوش تر در کشور ما معمولا اواخر بهار – اوایل تابستان (خرداد – تیر) شروع به گل دهی می کند. گل دهی در مرزنگوش تر، 25 تا 30 روز به طول می انجامد.

برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید